Július 14. Vasárnap, Örs, Stella

Jelentősen nőtt a Tesla hatótávja, ami minden elektromos autónak jó hír lehet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

ElonMuskés a Tesla élen jár az elektromos autók piacán, hiszen egyike volt az elsőknek, és mind a mai napig az egyiklegkeresettebbelektromos autót képesek gyártani. ABatteryDay névre keresztelt eseményen a cégvezér újra rátett egy lapáttal a versenyre.

A célok

Az elektromos autókkal kapcsolatban még igen sok dolgot kell finomítani. Ezek között előkelő helyen szerepel az árcédula konszolidálása is, hiszen az olcsó e-autók nem igazán alkalmasak egy család számára, és a hosszabb távok megtétele is nagyon körülményes velük.

kép: youtube.com

Ezzel el is érkeztünk a kettes ponthoz, ami a menettáv. A villanyautók gyorsulása elképesztő, fogyasztásukon azonban még bőven van mit javítani. Egy benzines autó 50 literes tankja elegendő üzemanyagot tartalmazhat 600-700 kilométer megtételéhez, de ha ügyesek vagyunk, akkor ennél többhöz is – 7 literes fogyasztással számolva. Az elektromos autók, melyek méretben is felveszik a versenyt a benzinesekkel menettávban inkább a 300 kilométer környékén mozognak. Erre a Tesla rátesz kicsit, hiszen 500 kilométer környékén teljesíthetnek autói, de még ez is kevés.

Fejlesztés

ABatteryDay hozott előrelépést ezen a téren is, ugyanis megjelent a TeslaPlaidSModel, mely a hivatalos adatok alapján 835 kilométer megtételére képes. Ez pedig már feladja a leckét a benzineseknek is, hiszenmindeztlényegesen olcsóbban oldja meg, mintha a kúton a 95-öst tankolnánk. Az üzemanyag ugyan olcsóbb, de az árcédula egyelőre sajnos nem, hiszen az USA-ban 134 490 dollárról indul, mely kicsit több, mint 41 millió forint,vagyisnem ez lesz a jövő tömegautója.

kép: carsguide.com.au

A fejlesztés azonban mindenképpen ígéretes, főleg, hogy ez az autó emellett 320 km/h-ássebességet isképes produkálni, 2 másodperc alatt gyorsul 100km/h-raés bizony több, mint 1100 lóerőt tart kordában.

Az autó megjelenése a piacon kicsit csúszik ugyan, de nem is ez az igazán fontos, hanem az, hogy a fejlesztés várhatóan a többi modellben is megjelenik majd, így aModel3 esetében is, mely még mindig nem olcsó, de lényegesen elérhetőbb árkategóriát képvisel.

lead kép: digitaltrends.com