Június 24. Hétfő, Iván

Elektromos autó 3 millióért?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az elektromos autók terjedésének egyik legnagyobb hátráltatója, a borsos árcédula. Még akkor is, ha csak használt autóban gondolkodunk, ha teljesen elektromos hajtást keresünk, akkor 4 millió alatt biztosan nem ússzuk meg a dolgok, és akkor egy igencsak rövid hatótávú autóval leszünk gazdagabbak. A másik opció, hogy mélyen a pénztárcánkba nyúlunk, és a 10 millió körüli kategóriában válogatunk.

Kína most is hozza a megoldást

Lassan kezdjük megszokni, hogy egy adott termék árának problémájára Kína szállítja a megoldás. Ez igaz a napelemek, de most már az elektromos autók esetében is. más kérdés, hogy ez hogyan hat a befogadó ország gazdaságára, hiszen ez az oka annak is, hogy az USA kereskedelmi háborúba bocsátkozott Kínával.

kép:car.ru

A lényeg, hogy az ázsiai ország hatalmas lakossága hatalmas igényekkel is rendelkezik, és a tőke is rendelkezésre áll ahhoz, hogy ezt ki is elégítsék. Az igények pedig jellemzően megegyeznek azzal, amit a világ más területei is igényelnek, hát miért maradnának meg a kínai keretek között?

Érkezik az Ora R1

Kína tehát prezentálja azt a kis autót, mely teljes egészében elektromos, és új ára is csak 3 millió forint körül mozog. Apró szépséghiba, hogy elsősorban a kínai piacra tervezik a kocsit, és az ottani teljesítménye mutatja majd meg, hogy bepróbálkoznak-e vele a globális piacon is.

A kocsi valóban kicsi, bár az utastere meglepően tágas. Csomagokat azonban nem igazán érdemes bele tervezni, egy bevásárlótáska ki is tölti a rendelkezésre álló teret. Bár tény, nem családi autónak szánták, vagyis ne utazgatás jusson eszünkbe, ha az Ora R1 lebeg a gondolatainkban. Ezt erősíti az a tény is, hogy bár hatótávja 310 kilométer, végsebessége csupán 100 km/h, vagyis az autópálya nem az ő terepe. Városi közlekedésre, bevásárlásra szánták a gyártónál, vagyis inkább második autó, vagy gyermekteleneknek ideális. Ha megjelenik a hazai piacokon is, az komoly lökést adhat az elektromos autók forgalmának is, szóval most már csak drukkolni kell, hogy Kínában jól teljesítsen.

lead kép:wattev2buy.com