2022. október 5. szerda
Aurél

Újra eső

2019. november 26., 10:00
Újra eső

Szerdán reggelre főleg az Alföldön képződhet sűrű köd (akár ködszitálással), mely csak lassan oszlik fel. Napközben beborul az ég, és késő délutántól nyugat felől elered az eső. A déli szél egyre inkább megerősödik. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön borongós időre számíthatunk több helyen ismétlődő esővel, záporesővel. 9 és 15 fok közé enyhül a levegő. A DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megélénkül. 

Pénteken sokfelé lesz párás, foltokban ködös a reggel. Napközben marad a borús idő, de eső inkább csak északon, északkeleten fordul elő. Megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad az enyhe idő: a maximum 10-11 fok körül alakul.

Szombaton hidegfront okoz szélerősödést, futó záporokat (a hegyekben és északon már hózáporokat!). Délután valószínű több napsütés. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet - erős lehűlés kezdődik.

Vasárnap a gyengén fagyos reggelt követően napközben felhősödés kezdődik, de számottevő csapadék estig nem lesz. Már csak +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők - december első napja meghozza a téli időt.

(fotó: András Pintér Photography)

Ezek is érdekelhetnek