2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

Újabb heves áradások Spanyolországban

2021. december 2., 11:00
Újabb heves áradások Spanyolországban

Spanyolország Asztúria tartományában komoly gondokat okozott az esőzés, mely néhol 24 óra leforgása alatt meghaladta a 150 mm-t is. 

kép: AA

Ez a mennyiség már bőségesen elegendő ahhoz, hogy komoly áradásokat okozzon, és ez nem is történt másképpen. Olyannyira veszélyes helyzet állt elő, hogy a hatóságok kénytelenek voltak sürgősségi evakuálást elrendelni. 

kép: Odei Esnaola Ugalde via Storyful

A területen a Parres-i Arriondas-i kórházból 40 beteget voltak kénytelenek elszállítani az áradások miatt, míg két iskolából elővigyázatosságból 600 diákot kellett evakuálni. A villámáradások mellett a helyi folyók vízszintje is potenciálisan halálos mértékben emelkedett meg. 

 

 

 

A szélsőséges időjárás következtében több épület is megrongálódott, és az utakat is elárasztotta a víz. Ez azt is jelentette, hogy több személyt kellett az autójából kimenteni, de szerencsére halálos áldozatokról nem szóltak a jelentések. 

kép: Diputació de Tarragona

Az azért is nagy szerencse, mivel a helyi alakulatok a jelentések alapján közel 300 alkalommal voltak kénytelenek beavatkozni az események menetébe csak Valencia és Katalónia térségében, ami igen magas szám. 

kép: SEPA

lead kép: SEPA

Ezek is érdekelhetnek