2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

Újabb halálos földcsuszamlás Indonézia egyik kétes hírű területén

2021. május 5., 11:00
Újabb halálos földcsuszamlás Indonézia egyik kétes hírű területén

Indonéziában van egy víztározó, a Batang Toru, melynek környékén több település is található. A Kína által erősen támogatott létesítmény azonban sok kérdést felvet, és sajnos a heves esőzések miatt újra a figyelem középpontjába kerül. 

kép: thejakartapost.com

A környezetvédők már régen támadják a létesítmény, mivel azon a helyen emelték Szumátrában, ahol kizárólagosan megtalálható az itteni orángután-faj. Ez pedig már önmagában is problémás, mivel a kihalás szélén álló, erősen védett főemlősről van szó. 

 

 

De komoly gondok vannak a területtel is, mivel dombos, és a vízelvezetése nagyon rossz, így a földcsuszamlások kialakulásának esélye magas. Legutóbb 2020 decemberében lelte halálát egy ember a földcsuszamlásokban. Éppen egy munkagéppel igyekezett eltakarítani az előző csuszások hordalékát. 

kép: ANTARA PHOTO - Doc South Tapanuli BPBD

Most pedig, május 3-án egy újabb kiterjed földcsuszamlás történt, mely két épületet és egy járművet is elsodort. A két házban összesen 13 ember tartózkodott, közülük 10 ugyan ahhoz a családhoz tartozik. 5 ember holttestét már megtalálták, 8 személyt még keresnek a romok és a sár alatt. 

kép: BNPB Indonesia

lead kép: BNPB Indonesia