2022. december 9. péntek
Natália

Újabb esők jönnek

2021. május 21., 18:00
Újabb esők jönnek

Szombaton erősen felhős lesz az ég. Délelőtt többfelé, délután szórványosan várható eső, záporeső. Az eleinte délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül. Nyugaton 14-19, keleten 20-25 fok várható. 

Pünkösd vasárnap estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Északon több helyen, délen elszórtan lehet újabb eső. Estétől észak, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Marad a hőmérsékletben a kontraszt: északnyugaton 15, délkeleten 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pünkösd hétfőn a hajnali ködfoltok feloszlása után napos, fátyolfelhős idő alakul ki, de napközben a Dunántúlon vastagabb felhőzet is megjelenhet, melyből eső, zápor is előfordul. 19 és 24 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden egyre magasabbara törnek a gomolyok, és délutántól - egy hidegfront hatására - egyre többfelé törnek ki zivatarok (akár felhőszakadással, jégesővel). Szerdára a front átvonul hazánk térsége felett, megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Kedden több helyen nyári nap lesz 25 fok körüli maximumokkal, aztán szerdára visszaesik a hőmérséklet.

(fotó: Amper0)

Ezek is érdekelhetnek