2022. augusztus 15. hétfő
Mária

Tornádó ölt Szicíliában

2021. november 21., 11:00
Tornádó ölt Szicíliában

Szélsőséges időjárási jelenségek sorozzák meg Olaszországot, pontosabban Szicíliát. A klímaváltozás nyomán a szélsőségek felé csúszó időjárás most erődemonstrációt tart. 

kép: kép: rainews.it - ANSA

A területet heves esőzések sújtják, aminek hatására sokfelé villámáradások alakultak ki. Ezek komoly károkat okoztak az infrastruktúrában és több épületben is. 

kép: rainews.it - ANSA

November 13- tól a víztölcsérek is hátborzogató közelségben tombolnak a partokhoz, de egészen november 17-ig szerencsések voltak az emberek, mert a tölcsérek nem léptek ki a partra. 

 

 

Azon a bizonyos szerdai napon egy tornádóval szembesültek a lakosok, mely nem csak a közlekedést tette lehetetlenné sok helyen az utakra döntött fákkal és a rádobált hordalékkal, hanem sok épületben is kárt tett. 

kép: rainews.it - ANSA

A jelenségnek sajnos egy idős úr is áldozatul esett, aki meg akarta javítani a szél által megtépázott redőnyét, de mikor kilépett a házból egy a tornádó által letépett ajtó eltalálta, emiatt a férfi életét vesztette. Két további súlyos sérültet hagyott maga után a szél, valamint tetemes anyagi károkat, de ezek felmérése még folyamatban van, hiszen az időjárási szélsőségek támadása továbbra is tart Olaszország déli régiójában. 

kép: Vigili del Fuoco

lead kép: Vigili del Fuoco

Ezek is érdekelhetnek