2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Tilos tüzet gyújtani 4 megyében is

2022. február 23., 08:00
Tilos tüzet gyújtani 4 megyében is

Az utóbbi napok időjárása elég változékonynak mondható, hiszen találkozhattunk szárazsággal, némi esővel, de egyes területeken a hózápor és a havas eső is előfordult. Ami szinte mindenhol egységesen jelen volt, az a szél. 

Csakhogy négy megyében a csapadék ritka vendégnek bizonyult, a szél azonban itt is jelen volt. Ez oda vezetett, hogy a növényzet erősen kiszáradt, így a Nébih tűzgyújtási tilalmat is elrendelt az érintett területeken. 

Ezek Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Heves megye. Itt az erdőségek és a fásítások területén, valamint azok 200 méteres környezetében a tűzgyújtás még a kijelölt tűzgyújtó helyeken is tilos. 

 

Fontos megjegyezni, hogy a belterületi kerti és növényi hulladék égetése tilos, ez alól ugyan az önkormányzat tehet kivételt, de inkább komposztáljunk, vagy vitessük el a zöld hulladékot, mint égessük, hiszen ez erősen környezetszennyező. 

A Nébih arra is felhívja a figyelmet, hogy a tűzgyújtási tilalom alatt a gaz és parlagégetés is tilos, illetve a tilalom azokra a külterületi ingatlanokra is vonatkozik, melyek területén erdő is található! Fontos megjegyezni, hogy a hazai erdőtüzek 99%-át emberi gondatlanság okozza!

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek