2020. december 5. szombat
Vilma

Nyugat felől záporok, zivatarok

2020. április 26., 10:00
Nyugat felől záporok, zivatarok

Hétfőn a napsütés mellett nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól előbb a Dunántúlon, késő este a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar. Reggel 5, délután 20°C körül alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, melyet gomolyfelhők zavarnak, de zápor, zivatar csak néhol fordul elő. A megélénkülő DNy-i széllel meleg levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 21-26 fok várható.

Szerdán erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a délelőtti, déli óráktól nyugat felől egyre többfelé törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor. A csúcsérték 20 fok körül alakul.

Csütörtökön eleinte csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. A nyugati szél északnyugatira fordul és megerősödik. 18-23°C várható délután.

Pénteken, május 1-jén gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan lehet záporeső, néhol zivatar. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Cyclonerik)