2023. március 23. csütörtök
Emőke

Napos, friss idő

2023. március 11., 18:00
Napos, friss idő

Vasárnap sok napsütésre számíthatuk kevés fátyolfelhővel. Reggel országos fagy lesz, délutánra 5-11 fok közé melegszik a levegő. Az északnyugati, majd a délnyugati szél élénkül meg.

Hétfőn melegfronti felhőzet érkezik nyugat felől, melyből csapadék sehol sem alakul ki. A déli, délnyugati szél nagy területen erősödik meg. 11-18 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden eleinte változóan, majd késő délutántól erősen felhős lesz az ég. Este nyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Estig a déli, késő estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. 15-20 fok valószínű.

Szerdán, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon, majd a középső és a keleti tájakon többfelé alakul ki eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. Nagy területen fokozódik viharossá az ÉNy-i szél. Reggel 7, délután már csak 3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön nyugat felől tovább csökken a felhőzet, már csak hajnalban délen és keleten valószínű csapadék. Délutánra egyre több helyen süt ki a nap. Erős marad a légmozgás. 5-12 fok várható.

(észlelőnk fotója)

Ezek is érdekelhetnek