2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály

Nagyjából 7000 ember rekedt a török autópályákon a hó miatt

2022. január 25., 11:00
Nagyjából 7000 ember rekedt a török autópályákon a hó miatt

Idehaza is havazott és szinte minden gyerek ugrálva örült a kevéske kis fehérségnek, mert végre előkerülhettek a szánkók, csuszkák, esetleg még a sílécek is. Törökországban azonban az öröm gyorsan kétségbeesésbe váltott. 

Míg hazánkban a 20 cm hóvastagság volt a maximum körüli érték, addig Törökország egyes régióiban a 2 méteres vastagságot is elérte a frissen hullott hó, ami már komoly kihívást jelent a mindennapi életben is. 

Ez nagyon jól példázza, hogy az intenzív havazásban még az autópályák tisztán tartását sem voltak képesek megoldani az illetékesek, aminek megfelelően több ezer autó rekedt az utakon. 

 

A kimentésükhöz a katonaság segítségét is igénybe kellett venni. Mintegy 2000 jármű közel 7000 utasáról van szó, akik az utakon akár 1 métert is meghaladó hó fogságában rekedtek, és így esélyük sem volt a menekülésre. 

A hírek szerencsére halálos áldozatokról egyelőre nem szólnak, de ez sajnos könnyen változhat, mivel a havazás folytatódik és a szakemberek hasonlóan intenzív szakaszoktól is tartanak. 

képek és lead kép: Extreme Weather World

Ezek is érdekelhetnek