2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

Már csaknem 1000 halálos áldozata van a pakisztáni áradásoknak

2022. szeptember 1., 14:00
Már csaknem 1000 halálos áldozata van a pakisztáni áradásoknak

Elképesztő méreteket ölt a monszun következtében kialakuló áradássorozat Pakisztán területén. A helyzet odáig fajult, hogy jelenleg már az évtized legsúlyosabb humanitárius válságával néznek szembe, mindezt úgy, hogy többek közt az ukrán - orosz háború is zajlik. 

kép: Hussain Ali - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

Augusztus 20-án a halálos áldozatok száma még 692 volt, augusztus 27-re ez a szám már elérte a 982-őt és sajnos folyamatosan emelkedik – ahogyan arra sem mutatkozik esély, hogy az esőzések alábbhagyjanak, hiszen az esős évszak még javában tart. 

 

 

 

A katasztrófa méretei azonban bőven nagyobbak, még a mintegy 1000 halálos áldozatnál is. Az áradások kritikus mennyiségű mezőgazdasági területet is tönkretettek, illetve közel 800 000 haszonállat halálával is számolni kell. 

A rombolás és a megélhetési válság így csak Pakisztán területén mintegy 33 000 000 embert érint, azaz a lakosság közel hatoda került nehéz helyzetbe az esős évszak nyomán. És ahogyan azt kiemeltük, ez a szám, az elöntött területek és a halálos áldozatok száma is növekedni fog, hiszen az esőzések jellemzően szeptember végéig is eltartanak. 

képek és lead kép: Abdul MAJEED - AFP

 

Ezek is érdekelhetnek