2022. október 4. kedd
Ferenc

Lángokban állnak a több milliós villák Orange megyében

2022. május 14., 11:00
Lángokban állnak a több milliós villák Orange megyében

Orange megye sem úszta meg tűz nélkül a májust, holott ilyenkor ez még nem jellemző, az egyébként kifejezetten sokszor lángoló Los Angeles környékén sem. Erről azonban a tűznek nem szólt senki. 

A lángok egy víztisztító telepen csaptak fel, és eleinte igen kis területre korlátozódtak. Azonban hála az erőteljes, az óceán irányából fújó szeleknek, a lángok pillanatok alatt elborítottak 200 hektárt. Mivel a környezet erősen száraz, így a lángok terjedése a tűzoltók munkája dacára sem tűnik megállíthatónak. 

 

Több száz épületet kellett kiüríteni a tűz közelsége miatt, de 20 épület esetében már tehetetlenek voltak a szakemberek is. Mivel pedig a terület a filmsztárok körében is kedvelt része a megyének, így a 20 elpusztult villa több millió dolláros veszteséget jelent. 

A klímakatasztrófa miatt az ilyen, és ehhez hasonló tűzesetek nem csak gyakoribbak, hanem egyre pusztítóbbak is lesznek. A természet regenerálódása azonban sokkal lassabb, hiszen a szélsőséges időjárás az esőzéseket is érinti, így a száraz időszakok a növényzet számára is komoly kihívást jelentenek. 

képek és lead kép: MARIO TAMA - GETTY IMAGES NORTH AMERICA - Getty Images via AFP

Ezek is érdekelhetnek