2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

Lángokban áll Görögország és Portugália is

2020. július 28., 12:00
Lángokban áll Görögország és Portugália is

Ha nyár, akkor erdőtüzek, méghozzá itt, Európában is. Jellemzően Görögországban csapnak fel a lángok, és ez most sincsen másképpen. 

kép: AP

A rossz hír, hogy a becslések alapján 3300 hektár területet perzseltek fel a lángok, a jó pedig az, hogy a helyi tűzoltóság bejelentette, hogy sikerült megfékezni a tüzet. A Korinthosz közelében és a Peloponnészoszi félsziget egyes területein tomboló lángokat, melyek nagyjából 50 tűzfészekből indultak végül 900 tűzoltó összehangolt munkájával sikerült megfékezni. 

kép: AFP via Getty Images 

Eközben Portugáliában a tomboló, akár 38°C-os hőségnek is meglett a hatása, mégpedig sajnos itt is erdőtüzek formájában, melyek ráadásul Oleirost és környékét is érintik, melyek sűrűn lakott területek, így nem is csoda, hogy rengeteg embert kellet kitelepíteni. 

kép: AFP via Getty Images 

850 tűzoltó megfeszített ütemben igyekszik a tüzeket megfékezni, de a szakemberek szerint ehhez napokra lesz szükség. A meteorológiai szolgálat pedig semmi jóval nem kecsegtet, esőre nem igazán van kilátás, a 40°c körüli hőség azonban még néhány napig biztosan megmarad. 

kép: AP PhotoPetros Giannakouris

lead kép: AP PhotoPetros Giannakouris