2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina

Kínában is tombol a monszun - 219 halálos áldozatuk van már most

2020. augusztus 18., 12:00
Kínában is tombol a monszun - 219 halálos áldozatuk van már most

Az idei monszun sorra dönti meg a rekordokat, és von víz alá szinte egész nemzeteket. Kína sem járt jobban, az itteni esőzések 4 millió embert kényszerítettek otthona elhagyására, míg összességében 63 millió embert érintettek. 

kép: scmp.com

A számok vetekszenek India adataival, főleg akkor, ha azt is hozzátesszük, hogy jelenleg 219 halálos áldozattal kellett számolni a június eleje óta tartó esőzések következtében. A helyi meteorológiai intézetek szakemberei megerősítették, hogy az idei monszun bizony nem a megszokott csapadékmennyiségekkel érkezett. 

kép: Munir Uz Zaman-AFP

 

 

Az országban összesen 634 folyó áradt meg, közülük 194 lépte túl azt a szintet, ahol még garantálható a környező területeken élő emberek biztonsága. 53 folyó pedig történelmi rekordokat állított be a vízszintjével. 

kép: news.sky.com

Az anyagi károk már most hatalmasra rúgnak, az előzetes becslések alapján több tízezer út és más infrastruktúrális részlet ment tönkre, és mintegy 54 000 épületben keletkeztek károk. Az összeg most 26 milliárd dollár körül alakul, de mivel az esőzéseknek még nincsen vége, ezek a számok várhatóan még tovább emelkednek majd. 

kép: news.sky.com

lead kép: news.sky.com

Ezek is érdekelhetnek