2022. augusztus 15. hétfő
Mária

Kettős front, akár 20 fok!

2022. február 16., 18:00
Kettős front, akár 20 fok!

Csütörtökön hajnalban, reggel az északi tájakon lehet többfelé eső, majd átmenetileg csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délutántól északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok. A szél északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. 10 és 19 fok között várható a délutáni órák hőmérséklete - az Alpokalján akár 20 fok is lehet. Kettős fronthatással számolhatunk.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, délelőtt több napsütéssel. Délutántól északon kisebb eső, zápor előfordulhat. Az eleinte erős északnyugati szél mérséklődik és délnyugatira fordul. 12 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton erősen felhős, délen borult lesz az ég. Főleg a délnyugati, déli tájakon valószínű eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél élénk lesz. 7-14 fok között alakul a csúcsérték.

Vasárnap reggelre többfelé képződhet köd, mely csak lassan oszlik fel. Délelőtt rétegfelhős lesz az ég, csak átmenetileg csökkenhet a felhőzet. Délutántól északnyugat felől ismét esőfelhők jöhetnek. 10 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Hétfőn borongós, szeles időre van kilátás. Többfelé fordulhat elő eső, záporeső. Marad a 10 fok körüli maximum.

(fotó: Járvás József)

Ezek is érdekelhetnek