2022. október 4. kedd
Ferenc

Kemény téli nap

2021. január 15., 10:00
Kemény téli nap

Szombaton felhőátvonulások várható szórványosan hózáporokkal. Késő estétől észak felől akár több helyen is lehet hószállingózás, kisebb havazás. Az északi, északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos. Kemény téli napunk lesz, a hőmérséklet egész nap fagypont alatt maradhat.

Vasárnap hajnalban több helyen, napközben inkább már csak a keleti tájakon fordul elő havazás, hózápor. Délután nyugaton már hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Mérséklődik az eleinte még erős légmozgás. Reggel -12 és -5, délután -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte sok napsütés valószínű, majd napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól, estétől hószállingózás is lehet. A reggeli -15, -7 fokról -7, -1 fok közé enyhül a fagy.

Kedden a hajnali gyenge hószállingózás után nappal szakadozik a felhőzet, már csak néhol lehet havas eső, vagy hó. Reggel -5, délután 0, +1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdától az erős, olykor viharos déli széllel több fokkal enyhébb levegő áramlik hazánk térségébe: délután néhol már +10 fok is lehet, és megszűnhetnek az éjszakai fagyok is.

(fotó: Pap Miklós)

Ezek is érdekelhetnek