2022. május 25. szerda
Orbán

Keleten várható még zivatar

2021. július 9., 18:00
Keleten várható még zivatar

Szombaton a Dunántúlon napos, gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A keleti tájakon ugyanakkor erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és zápor, zivatar is kialakul - főleg reggelig, illetve estétől. 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, folytatódik a kánikula. Az északias szél csak néha élénkül meg.

Vasárnap a napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és eleinte inkább csak az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében, délután már több helyen törhet ki zivatar. Marad a 30 fok körüli maximum. 

Hétfőn többórás napsütésre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő frissítő zápor, vagy zivatar. Ismét országos hőség valószínű 30-35 fok közötti csúcsértékkel. A keleties szél megélénkül.

Kedden a nap nagy részében sok napsütés várható, csak estefelé növekszik meg a felhőzet, és északnyugaton már zivatarok is kialakulnak. 35 fok körüli rekkenő hőség várható.

Szerdán erősen felhős idő ígérkezik többfelé esővel, záporral, zivatarral. A legtöbb helyen véget ér a hőség, 25-30 fok köré gyengül a felmelegedés. Erős lesz az északnyugati szél.

(fotó: Kortyis Dávid)

Ezek is érdekelhetnek