2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

Heves esőzések után durva áradások Indonéziában is

2022. szeptember 4., 08:00
Heves esőzések után durva áradások Indonéziában is

Indonézia Nyugat-Pápua területén a heves esőzések okoznak komoly gondokat. A területre augusztus 23-án mindössze 3 óra leforgása alatt 90 mm csapadék érkezett, de augusztus 21 és 24 között összesen több, mint 600 mm csapadékkal lehetett számolni. 

kép: BPBD Sorong City

A heves esőzések nyomán - melyek 3 nap alatt nagyjából hazánk éves csapadékmennyiségét jelentik – komoly áradások alakultak ki, melyekben mintegy 1025 ház rongálódott meg jelentősen, és aminek hatására 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát. 

 

 

 

Sajnos az áradásokban 3 ember meghalt, mikor házukat egy sárlavina maga alá temette. A kialakuló földcsuszamlásokban 6-an súlyosan négyen pedig könnyebben sérültek meg. Az érintett területeken a takarítás és a kármentés, valamint a segélycsomagok szétosztása megkezdődött. 

A heves esőzések a közeli Szumátra-szigetet sem kerülték el, itt 24 óra leforgása alatt 154 mm csapadékkal lehetett számolni, mely a helyi vízelvezetésnek is betette a kaput. A kialakuló áradásokban közel 6000 épület károsodott és mintegy 25 000 embert érintettek közvetlenül a víz okozta galibák. 

kép: ca-times.brightspotcdn.com

lead kép: indonesia.postsen.com

Ezek is érdekelhetnek