2022. december 5. hétfő
Vilma

Hatalmas jégdarabokkal bombázta a természet az Adria partvidékét

2022. augusztus 3., 08:00
Hatalmas jégdarabokkal bombázta a természet az Adria partvidékét

Végre érkezett némi csapadék, erre pedig nem csak idehaza volt nagyon nagy szükség, hanem szinte egész Európában. A szárazság némi szabadságot kapott, de ahogyan az lenni szokott, ennek sajnos ára van. 

kép: sparkchronicles.com

Amikor a hőséget egy jelentős lehűléssel érkező hidegfront váltja fel, akkor a csapadék mellett sokszor jelentkezik jég is, ezt most kifejezetten sok helyen tapasztalhatták meg. Különösen rossz helyzetben voltak az Adria partjain élők. 

 

Nem csak Horvátországban okoztak károkat a zivatarok és a kisebb jégesők, hanem az Adria olaszországi részén is, itt ráadásul a károkozás mértéke is sokkal nagyobb volt. Ascoli Piceno megyében a jég mérete néhol a teniszlabdáét is meghaladta, autókat, tetőket rongált meg. 

kép: news.italy-24.com

A becsapódó, bombázás-szerű jégdarabok okozta károk szépen illeszkednek abba a természeti csapássorozatba, mely Olaszországot az utóbbi hetekben sújtja. A kiszáradó folyók, a tengerpartok bakteriális fertőzése és a jégverés is komoly anyagi károkat jelentenek, szerencsére azonban a személyi sérülések, áldozatok most is elmaradtak. 

kép: youtube

lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek