2022. október 4. kedd
Ferenc

Halálos áradások Szocsiban

2022. július 28., 14:00
Halálos áradások Szocsiban

Szocsi a Fekete-tenger partján fekvő üdülőváros, mely sokunknak az olimpia kapcsán lehet ismerős. Az orosz város most kénytelen volt rendkívüli állapotot hirdetni, mivel július végén súlyos viharok támadtak a területre. 

kép: Anton Olearnik - TASS

Július 23-án egyetlen óra leforgása alatt 75 mm csapadék zúdult le, mely vízmennyiséget a város képtelen volt tolerálni. A villámáradások mellett azonban a csapadék a városon áthaladó folyót is áradásra késztette, mely jelentős károkat okozott. 

 

 

 

Eddig egy halálos áldozatról számoltak be a hatóságok, a sérültek száma igen magas. A mentési munkálatok folyamatosan tartanak, ám az infrastruktúrában esett károk nehezítik azt. A város vezetése elmondta, hogy Szocsi fönnállása óta ilyen eseménysorral még nem szembesültek. 

A víz mintegy 250 épületet károsított, és nagyjából 60 járművet sodort el magával. A kocsikban keletkezett károk jelentősek. A területen a júniusi hónap második felében több helyen is heves viharok tomboltak, Szocsiban a múlt hónap 24. napján 2 holttestet is találtak a heves esőzések nyomán kialakult áradásokban. 

képek és lead kép: t.me-sochitypical

 

Ezek is érdekelhetnek