2023. június 3. szombat
Klotild

Elsodort egy autópályát a földcsuszamlás Törökországban

2021. április 8., 08:00
Elsodort egy autópályát a földcsuszamlás Törökországban

A szélsőségessé váló időjárás sajnos olyan heves esőzéseket is generál, melyekkel már nem igen vagyunk képesek felvenni a versenyt. Az eddig elkészített alkotásaink legalábbis biztosan nem, ahogyan arra most a törökországi tranzitútvonal összeomlása is rámutatott. 

A heves és kiadós esőzések bár jellemzően nem tartanak olyan nagyon sokáig, de arra biztosan elengendőek, hogy kárt tegyenek olyan építményekben, melyeket nem ilyen helyzetekre terveztek. A Düzce-t a Fekete-tengerrel összekötő autópálya is ilyen, és egy kifejezetten nagy földcsuszamlásnak köszönhetően most járhatatlan. 

 

Az autópálya támfala megrogyott és leomlott az esőzés következtében. A helyreállítást is megkezdték, de elkerülő utat is építenek rohamtempóban, mivel egy kifejezetten fontos tranzit és turistaútvonalról van szó. 

A földcsuszamlásban szerencsére senki nem sérült meg, egyes vélemények szerint azonban az esemény kialakulásában nem csak a természet játszott közre, hanem a hanyag építés, esetleg az elmulasztott szakszerű karbantartás. 

képek és lead kép: haberik.com

Ezek is érdekelhetnek