2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

Elmosta az ár a szomszédokat

2019. május 16., 12:00
Elmosta az ár a szomszédokat

Nem csak nálunk esik megállíthatatlanul, hanem a szomszédban, Horvátországban és Bosznia Hercegovina területén is. Azonban míg nálunk az idő inkább szomorú, a folyamatos de csendes eső miatt, addig mellettünk a csapadék nagyobb mennyiségű, és messze nem csendes. 

kép: watchers.news

A heves esőzések, melyek napok óta tartanak, áradásokat okoztak a területen. Zágrábban legalább öten megsérültek, mikor a vihar, mely erős szelet is hozott magával, fákat csavart ki. Emellett a fák a villanyvezetékekben is kárt tettek, áramkimaradásokat okozva. A helyi tűzoltóság 500 esetben volt kénytelen közbeavatkozni, és 300 esetben mentési munkálatokat kellett végrehajtaniuk. 

kép: nypost.com

A heves esők és az erős szelek egy halálos áldozatot is követeltek, akinek a csónakja felborult horgászat közben. Egy személyt eltűntként tartanak nyilván. 

kép: dailysabah.com

Bosznia Hercegovina területén sem jobb a helyzet. Az áradás több száz házban tett kárt, és sajnos egy 6 éves kisfiút eltűntnek nyilvánítottak, miután a megáradt folyóba esett. Bár a helyzet nem jó, de szerencsére még nem éri el a katasztrofális szintet, mely pontosan 5 évvel ezelőtt pusztított a területen. 

kép: floodlist.com

lead kép: msn.com