2022. december 1. csütörtök
Elza

Egyre nő a halálos áldozatok száma Indiában a heves monszun miatt

2019. augusztus 13., 12:00
Egyre nő a halálos áldozatok száma Indiában a heves monszun miatt

Továbbra is komoly gondokat okoz India területén a heves monszun. Amennyire várták a monszunt, hogy végre csapadékot hozzon a kiszáradt, vízhiánnyal küzdő területekre, most annyira hevesen esik. A folyók kiléptek a medrükből, és 7 kerületre adtak ki előzetes riasztást csak az elmúlt hétvégén. 

kép: eos.org

Kerala állam, ahol a veszélyeztetett kerületek is találhatóak, különösen nagy bajba került az augusztus 7 óta tartó heves monszunesők miatt. A rengeteg csapadék hatalmas földcsuszamlást idézett elő, amelyben egy település összesen 70 háza közül 30-at maga alá temetett a föld. Az előzetes becslések szerint nagyjából 40 ember eshetett csapdába az elsodort házakban, hárman pedig valószínűleg már meghaltak. 

kép: indianexpress.com

Pthamala települése sem járt jobban, itt is a földcsuszamlások okoznak gondot. Egy teaházat is maga alá temetett a föld, ahol nagyjából 200 ember esett csapdába. A hatóságok mentési munkálatait erősen nehezíti az is, hogy a területe infrastruktúrája a monszun miatt nagyon rossz állapotban van. Az áradások és földcsuszamlások eddig összesen 28 embert öltek meg az államban, és 27 embert keresnek. 

gif: india.com

Kerala területén minden iskola és főiskola bezárt, ahogyan a nemzetközi repülőtere is kénytelen volt becsukni kapuit az egyre emelkedő vízszint miatt. Az államban összesen 64 013 embert kellett kitelepíteni és elhelyezni a 738 felállított tábor valamelyikében. 

kép: weather.com

lead kép: english.mathrubhumi.com

 

Ezek is érdekelhetnek