2022. szeptember 27. kedd
Adalbert

Egy ember életét követelte egy tornádó Új-Zélandon

2021. június 28., 14:00
Egy ember életét követelte egy tornádó Új-Zélandon

Az új-zélandi South Auckland találkozhatott egy pusztító erejű tornádóval, mely nem csak anyagi károkat okozott, de egy ember életét is elvette. A forgószél este 8:00 körül érkezett a területre, ahol az embereket többnyire az otthonaikban találta. 

kép: Jacinda Ardern

Egy helyi lakos elmondta, hogy valami nagyon rázta az ajtót, ezért odasétált, és kinyitotta. A szél azonban kitépte az ajtót a zsanérokról, és magával vitte. A tulajdonos ijedten menekült vissza a házba, és igyekezett biztonsága helyezni a családját, de szerencsére a jelenség az épületet nem érintette tovább 30 másodpercnél. 

kép: RNZ - Katie Doyle

A tornádó pusztítása igen látványos volt, 62 házat a lakhatatlanságig megrongált. Ennek ellenére voltak olyan lakosok, akik a romok között töltötték az éjszakát, mivel attól tartottak, otthonuk maradékát kifosztják, ha elmennek. 

 

 

A szél nem kímélte sem a fákat, sem a villanyoszlopokat, így természetesen áramszüneteket és közlekedési fennakadásokat is okozott a területen. Egy helyi vállalkozó, Janesh Prasad nem volt olyan szerencsés, mint a többiek. Őt ugyanis a szél felkapta és elhajította. A férfi nem élte túl az esést. 

kép: Ben Wilson

A romok eltakarítása napokig is eltart, mivel a szél igen széles sávon hajigálta szét a házak részleteit, autókat és fákat, törmelékben fürösztve a környéket, mely persze így további károkat is szenvedett, hiszen amikor egy autó repül egy telekre, az azért hagy maga után rombolást bőséggel. 

kép: Ben Wilson

lead kép: Ben Wilson

 

Ezek is érdekelhetnek