2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

Dorian sarkát tapossa Humberto

2019. szeptember 17., 08:00
Dorian sarkát tapossa Humberto

Mintha csak az időjárás a művét akarná megszemlélni, melyet Doriannal sikerült elérnie, most Humberto-t küldi a szemlére. 

kép: accuweather.com

A trópusi vihar várhatóan 2-3 napon belül hurrikánná fokozódik, és bizony a Bahamák mellett halad el, Abaco szigetének erőteljes érintésével. Bár a vihar messze nem produkál akkora erőt, mint Dorian, erre a képződményre most egyáltalán nincs semmi szüksége a helyieknek. Ha maradt is valamijük, amit a tomboló Dorian nem vett el, most Humberto ráteheti arra is a kezét. 

A vihar az előrejelzések alapján a tengeren marad, vagyis az USA partvidékét nem fenyegeti, itt meg is szüntették a készültséget. Humberto a Golf-áramlaton halad észak felé, legalábbis a mostani előrejelzések alapján 

kép: watchers.news

A hurrikánszezonban egymást követik a viharok, azonban ritkán találkozhatunk olyan pusztító erővel, mint amilyen Dorian képviselt. Sajnos azonban a felmérések alapján a klímakatasztrófa hatással van a hurrikánok kialakulására is. Ha nem szabunk gátat a felmelegedésnek, akkor a hurrikánok egyre erőteljesebbek lesznek, ennek következtében pedig az érintett területekről erős migrációval kell számolni a “biztonságos” régióknak. 

kép: watchers.news

lead kép: edition.cnn.com