2022. december 5. hétfő
Vilma

Csütörtökön nagy eső, a hegyekben akár hó

2021. november 30., 18:00
Csütörtökön nagy eső, a hegyekben akár hó

Szerdán reggel még szórványosan, délután már csak északkeleten, keleten lehet eső, zápor. Délnyugat felől eleinte szakadozik, majd déltől ismét megnövekszik a felhőzet. A délnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. Erős melegfronti hatás érvényesül. 6 és 12 fok közötti enyhe időnk lesz.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső, melyet a Bakonyban, majd este a Mecsekben is havas eső, hó válthat fel. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. +7 fok körül alakul a hőmérséklet dél körül, majd csökken a hőmérséklet. 

Pénteken északnyugat felől csökken a felhőzet, a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de csak futó hózápor fordulhat elő. Délutánig erős lesz az ÉNy-i szél. 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Szombaton délnyugat felől meg-megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől lehet: a hegyekben havas eső, hó, máshol gyenge eső valószínű. Reggel országos fagy lesz -10, -2 fok közötti értékekkel, délután is csak +3, +4 fok várható.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, és elszórtan fordulhat elő kisebb eső, szitálás, a hegyekben akár havas eső. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk. +3 fok körül várható a csúcsérték.

(fotó: Deccard Photography)

Ezek is érdekelhetnek