2023. április 2. vasárnap
Áron

Az adventi vásárokhoz kapunk némi napsütést is

2022. november 25., 08:00
Az adventi vásárokhoz kapunk némi napsütést is

Lassan de biztosan közeledik a tél, érkezik az adventi időszak. A helyükre kerülnek a városok, települések és az ország karácsonyfája is, elhelyezik a koszorúkat a tereken és az asztalokon is. A tél a küszöbön kuporog. 

Teszi ezt nem túl nagy meggyőződéssel, mert míg az utóbbi napokban többször is beijesztette az embereket - különösen a hegyvidékeken élőket -, szürkeséget, csapadékot és szelet is előre küldve, most meghúzza magát. 

 

Pénteken és az egész hétvégén is jelen lesz az időjárásunkban a borultság, de a napsütés is. Csapadékra kicsi az esély, ha mégis jelentkezik, az átmeneti szitálás, kisebb eső formájában mutatja majd meg magát. 

Ez pedig azt jelenti, hogy a koronavírus miatt elmaradt rengeteg adventi vásár - a kisebbek - újra várják majd a látogatókat, és nem kell attól tartanunk, hogy bőrig ázunk, vagy hogy elfúj minket a szél a kürtőskalácsos pult elől. Meleg ugyan nem lesz, a délutáni csúcs 4-10°C közt alakul, ami azért a nagykabátot, sapkát, sálat, kesztyűt, kályhát, hordozható fűtőtestet is szükségessé teszi a vásárok látogatásához, de az élményt legalább nem rontja el. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek