2022. november 27. vasárnap
Virgil

A Dunántúlon záporok, keleten napsütés

2022. június 5., 18:00
A Dunántúlon záporok, keleten napsütés

Pünkösd hétfőn délelőttig a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és zápor, zivatar is kialakul. Keleten többórás napsütés várható, csak délután növekszik meg a fátyolfelhőzet. Estefelé nyugaton is kiderül az ég. 24 és 31 fok között alakul a hőmérsékeklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb.

Kedden estig sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. Estétől aztán a nyugati határszélen már kialakul zivatar. 30 fok körüli kánikula valószínű. 

Szerdán a Dunántúlon az erősen felhős égből több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar; míg keleten estig többórás napsütés lesz. Estefelé már a középső tájakon is kitörhet zivatar. 24-31 fok körül várható maximum. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, eleinte szórványosan, majd főleg a keleti vidékeken fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A csúcsérték 28 fok körül alakul.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél is mérséklődik. 25-30 fokos nyári meleg lesz.

(kép: Photo Kovács Ferenc)

Ezek is érdekelhetnek