Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Változékony tavasz

Változékony tavasz

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. április 25. hétfő, 11:18 | Módosítva: több mint 2 éve

Változékony, gyakran csapadékos és szeles idő lesz a héten. Többfelé lehet talajmenti fagy!
 
Kedden délutánig derült időre számíthatunk, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de késő estig sehol sem várható csapadék. A déli, délnyugati szél megélénkül. Reggel 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet mindössze, így többfelé várható talajmenti fagy. Délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk. Melegfronti hatás lesz.
 
Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. A déli óráktól északnyugatira fordul a szél és megerősödik. Az Alpokalján és a Bakonyban havas eső is eshet. A hőmérséklet ÉNy-on csak 5 és 11, máshol 12 és 19 fok között alakul.
 
Csütörtökön változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. Délutántól lehet erősebb felhősödés. Reggel ismét lehet talajmenti fagy, míg délutánra 15 fok köré melegedhet a levegő.
 
Pénteken délutánig erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporokkal. Délutántól aztán csökken a felhőzet és előbukkan a nap. 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szombaton változóan felhős idő lesz. Délelőtt kisebb, délután nagyobb eséllyel fordul elő záporeső. Estétől megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél. 15 és 20 fok között alakul a csúcsérték.
 
Vasárnap május elsején változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Erős, több helyen viharos lesz a szél. 15 fok körüli maximumok ígérkeznek.
 

Címkék: borongós, fagy, tavasz, változékony
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: