Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szeszélyes április

Szeszélyes április

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. április 11. hétfő, 09:55 | Módosítva: több mint 2 éve

Ezen a héten igazi április időben lesz részünk: a nem túl alacsony hőmérséklet mellett gyakori lesz a frontátvonulás.
 
Kedden a ragyogó napsütést csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja meg. Zápor csupán elvétve alakulhat ki. Mérsékelt lesz a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés: 20-21 fok körül várható a csúcshőmérséklet. Frontmentes időnk lesz, a közlekedés időjárási feltételei is jók lesznek.
 
Szerdán a nap első felében folytatódik a szikrázóan napos idő. Délután délnyugat felől egyre több felhő sodródik hazánk déli térsége fölé, és elsősorban ott elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Az erős délnyugati szél északnyugatira fordul az esti óráktól. 20-25 fokos kora nyárias, kellemes meleg valószínű.
 
Csütörtökön hidegfront határozza meg térségünk időjárását. Az erősen felhős égből többfelé fordul elő záporeső. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. A szeles, csapadékos idő hatására gyengül a nappali felmelegedés: 13-21 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Pénteken a többórás napsütés mellett fátyolfelhők jelennek meg az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Újra melegszik a levegő, délután már ismét 17-23 fokos hőmérsékletek lehetnek.
 
Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre van kilátás. Délután aztán egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, melyből zápor, zivatar szórványosan fordul elő. Marad a 20 fok körüli csúcsérték.
 
Vasárnap a gyakran erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet és naposra fordul az idő. Egy-egy zápor még kialakulhat.
 

Címkék: tavasz, front, zápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?