Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szárazabb napok jönnek

Szárazabb napok jönnek

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. március 7. hétfő, 10:29 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Szárazabb levegő határozza meg hazánk térségének időjárását a következő időszakban, gyakrabban láthatjuk majd a napot.
 
Kedden délnyugat felől csökken a felhőzet, majd délután gomolyfelhők jelennek meg az égen. Hajnalban, reggel foltokban párás, néhol ködös lesz a levegő. Zápor, kisebb eső elszórtan alakulhat ki. Reggel 3, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. A légmozgás nagyrészt mérsékelt lesz, csak néha élénkülhet meg az északnyugati szél. 
 
Szerdán az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég többórás napsütéssel, de a Tiszántúlt dél felől vastagabb felhők éri el. Itt néhol záporeső is előfordulhat. Megélénkülhet az északkeleti szél. Reggel több helyen lehet gyenge fagy, míg délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és elsősorban a keleti területeken számíthatunk kisebb esőre, záporra. 12 fok körüli kora tavaszi értékeket mérhetünk délután.
 
Pénteken erősen felhős időre van kilátás, de főleg az északi, északkeleti tájakon hosszabb napos időszakok is lehetnek. Néhol (nagyobb eséllyel délnyugaton) fordulhat elő gyenge csapadék. Egyre jobban megélénkül az északkeleti szél. 10-11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Szombaton a nap első felében még borús lesz az ég, majd fokozatosan naposra fordul az idő. Élénk, főleg északkeleten erős lesz a szél. 10 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.
 
Vasárnap változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Reggel csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet, délután 7 és 12 fok között várható a maximum.
 

Címkék: tavasz, felhők, tavaszias, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?