Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Lehűlés és újabb eső jönnek!

Lehűlés és újabb eső jönnek!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. február 22. hétfő, 09:32 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A héten fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, és szinte minden nap számíthatunk csapadékra.
 
Kedden erősen felhős, délutántól borult lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső. A déli szél megélénkül. A hőmérséklet reggel 3 és 9, délután 10 és 15 fok között alakul. Melegfronti hatás várható. 
 
Szerdán hajnalban és reggel még erősen felhős lesz az ég, majd a nagy területen viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet és kisüt a nap. Reggel elsősorban délen és keleten fordulhat még elő eső, zápor. Délután 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk, estétől gyorsan hűl majd a levegő. Hidegfront vonul át hazánk térsége felett.
 
Csütörtökön a reggeli kevés napsütést követően egyre több felhő sodródik fölénk, és egyre többfelé valószínű eső. A magasabban fekvő tájakon havas eső, néhol hó is hullhat. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 3 és 7 fok közé melegszik a levegő.
 
Pénteken estig borongós időre van kilátás, további csapadékkal: nagyrészt eső lesz, de a hegyekben továbbra is lehet vegyes, vagy szilárd halmazállapot. Az északkeleti szél megélénkül. +5 fok körüli értékeket mérhetünk délután - ez nagyjából megfelel a sokéves átlagnak.
 
Szombaton délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd délután egyre vastagabb felhők érkeznek. Estétől kisebb eső, szitálás is előfordul. Reggel -1, délután +6 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, záporeső. A viharossá fokozódó déli széllel enyhe levegő áramlik térségünkbe. Délután 10 fok körüli maximum lehet.
 

Címkék: csapadék, borongós, borult, borús, esőzés, eső, fagy, felhők
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?