Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Péntekig esős, aztán szárazabb

Péntekig esős, aztán szárazabb

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. február 15. hétfő, 13:01 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Péntekig gyakran lesz erősen felhős az ég, de a hétvégére szárazabb levegő érkezhet és végre napsütés is várható.
 
Kedden erősen felhős lesz az ég, de főleg a középső országrészben már többször előbukkan a nap. Főleg délen és nyugaton számíthatunk újabb esőre, záporra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 1 és 7, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Szerdán reggel változóan felhős lesz az ég, mindenhol legalább rövid időre kisüt a nap. Délelőtt nyugat felől egy záporsáv vonul végig a Dunántúlon, majd délután eléri a középső országrészt is. Nyugaton 6 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Tavasziasan enyhe idő lesz.
 
Csütörtökön borult idő várható és több helyen fordul elő jelentős mennyiségű eső. A hegyekben havas eső is hullhat. 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
 
Pénteken eleinte borongós idő lesz további csapadékkal, majd a délelőtt folyamán a viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.
 
Szombaton többórás napsütésre van kilátás. Csak elszórtan alakul ki futó zápor. Reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, délután 5 és 11 fok lesz.
 
Vasárnap ragyogó napsütés valószínű kevés felhővel. Egy-egy zápor előfordulhat. Kissé ismét erősödik a nappali felmelegedés: egyre többfelé emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet.
 

Címkék: csapadék, borongós, borult, borús, tavaszias, tavasz, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: