Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Tartósan fagyos idő

Tartósan fagyos idő

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. január 18. hétfő, 09:54 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Szuszán HajnalkaSzuszán HajnalkaA következő napokban igazi hideg, téli idő lesz. Bár hóra nem, annál több napsütésre számíthatunk.
 
Kedden a ragyogó napsütést a Dunántúlon zavarhatja átmeneti felhősödés. Csapadék sehol sem alakul ki. A déli szél mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel -15 és -6 fok között alakul, délután is fagyos idő lesz, csak néhol kúszhat fagypont fölé a hőmérő higanyszála. Front nem lesz felettünk.
 
Szerdán gyakran lesz felhős az ég, majd késő délutántól csökken a felhőzet. Elvétve alakulhat ki hószállingózás, hózápor. Déltől megerősödik az északnyugati szél. Hidegfronti hatás várható. Reggel -7 délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet. 
 
Csütörtökön szikrázóan napos, tiszta időre van kilátás. Erős lesz továbbra is az északnyugati szél. Fagyos időnk lesz, reggel -7, délután -1 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Pénteken folytatódik a hideg téli idő. Továbbra is napos idő valószínű, csapadék nélkül. Egész napos fagy várható, reggel főleg északkeleten süllyed -10 fok alá a hőmérséklet.
 
Hétvégén nem látszik változás: marad a száraz, de hideg idő. A ragyogó januári napsütést már gyakrabban zavarják felhők.

Címkék: hideg, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: