Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Visszatér az igazi tél!

Visszatér az igazi tél!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. január 11. hétfő, 15:28 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Markáns lehűlés várható a héten, 10-15 fokkal esik vissza a hőmérséklet hétvégére.
 
Kedden eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég és a déli, valamint a keleti tájakon többfelé fordul elő eső. Később csökken a felhőzet, mindenhol kisüt a nap, és a gyakran felhős égből elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Reggel +2 fok körül, délután 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Általában jók lesznek a közlekedés feltételei, csak az erős oldalszél miatt kell nagyobb odafigyeléssel vezetni.
 
Szerdán borongós időre számíthatunk. Eleinte csak elszórtan, délutántól északon több helyen várható eső, a hegyekben havas eső. Eleinte a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Kettős fronthatás valószínű. Enyhe idő lesz, 6 fok körüli maximumokkal.
 
Csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd déltől megnövekszik a felhőzet. Délután egyre többfelé várható csapadék: északon hó, délen eső. Estétől megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. +4 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
 
Pénteken a hajnali, reggeli órákban többfelé várható csapadék, mely északon végig hó lesz, máshol a kezdeti esőt egyre inkább havazás váltja fel; majd a délelőtti órákban meg is szűnik a csapadékhullás. Délután már csak egy-egy hózápor fordul elő. Erős, a középső tájakon és nyugaton viharos lesz az ÉNy-i szél. 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Erős lehűlés veszi kezdetét.
 
Szombaton az ország nagy részén változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. Elszórtan fordul elő hózápor, havazás. Délutánra mérséklődik az eleinte még gyakran viharos ÉNy-i szél. Délután már csak +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Vasárnap Szeles, borús időre van kilátás. Délelőtt több helyen hullhat a hó, később csökken a felhőzet. Egész napos, országos fagy ígérkezik. Visszatérhet a fagyos téli idő.
 

Címkék: fagy, hózápor, , hideg
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: