Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Enyhülést hoz a hét második fele

Enyhülést hoz a hét második fele

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. január 4. hétfő, 16:55 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A hét első fele igazi téli időt tartogat, de csütörtöktől erős olvadás, fokozatos enyhülés várható!
 
Kedden hajnalban, reggel északkeleten még előfordulhat hószállingózás, majd mindenhol csökken a felhőzet és átmenetileg kevés napsütés is várható. Délután aztán nyugat, délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és késő estétől DNy-on havazás, ónos eső kezdődik. A délies légmozgás gyenge marad. Reggel -15 és -5, délután -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Szerdán kettősség jellemzi majd hazánk időjárását: a kb. Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északnyugatra erősen felhős, vagy borult lesz az ég és már a hajnali óráktól többfelé várható kiadós havazás, időnként ónos eső. Az említett vonaltól délkeletre főleg a nap első felében még kevés napsütés is lehet, később zárt lesz a felhőzet. Itt szórványosan lehet szitálás, havas eső, a Tiszántúl északi részén ónos eső. A hőmérséklet is megosztott lesz: ÉNy-on -1, 0 fok körül alakulhat a csúcsérték, délkeleten +1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északi, északkeleti szél időként megélénkül.
 
Csütörtökön hajnalban még többfelé lehet havazás, ónos eső, majd nyugat felől csökken a felhőzet és már csak a tiszántúli tájakon fordul elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Enyhülés kezdődik, a legtöbb helyen fagypont felett alakul már a délutáni órák hőmérséklete.
 
Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől beborul az ég. Főleg északon várható eső, ónos eső. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Erős melegfronti hatás várható. A hőmérséklet északkeleten még 0 fok közelében, máshol már +1 és +7 fok között várható.
 
Szombaton a reggeli borongós időt követően átmenetileg csökken a felhőzet, egyre inkább csak a déli és a keleti tájakon fordul elő záporeső. Később újabb felhők érkeznek, és egyre többfelé ered el az eső. Élénk lesz az északnyugati szél. +2, +7 fokos enyheség ígérkezik.
 
Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, északkeleten néhol havas eső is. 2 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet. Enyhe, csapadékos időnk lehet.
 

Címkék: fagy, havazás, hideg, csapadék, enyhülés, enyhe
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: