Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Csekély a fehér karácsony esélye

Csekély a fehér karácsony esélye

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. december 14. hétfő, 10:48 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Nem várható lényeges változás időjárásunkban: folytatódik az enyhe, párás időjárás. A fehér karácsonyra egyre kisebb az esély.
 
Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet. Foltokban párás lesz a levegő, sűrű ködfoltok is kialakulnak. Gyenge szitálás, vagy hószállingózás előfordulhat. Reggelre fagypont köré süllyed a hőmérséklet, délután 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk. Front nem terheli a szervezetünket.
 
Szerdán reggel ismét többfelé számíthatunk pára-, illetve ködfoltokra. Napközben több helyen tartósan megmarad a köd, illetve a ködfelhőzet, de lesznek olyan tájak is, ahol tartósabban előbújik a nap. 5 fok körül alakul a csúcsérték.
 
Csütörtökön borult idő lesz, ködfoltokkal. Szórványosan fordul elő szitálás, kisebb eső; északon, északkeleten havas eső, hó is hullhat. A délnyugati szél megélénkül. 4-5 fok körüli maximumok lehetnek. 
 
Pénteken a nap első felében folytatódik a borús idő, majd nyugat felől felszakadozhat a felhőzet. Délig valószínű gyenge eső, szitálás. 5 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Szombaton változóan felhős lesz az ég, csak elszórtan alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Tovább enyhül az idő: több helyen kúszhat 10 fok fölé a hőmérő higanyszála. Tavaszias hangulatú időre van kilátás.
 
Vasárnap párás és derengő tájak és időszakok váltakoznak. Az északnyugati szél nyugatira fordul, és kissé mérséklődik. 10-11 fok körüli enyheség ígérkezik.
 
Egyre nagyobb az esély, hogy idén sem komolyabb hideg, sem havazás nem lesz karácsonykor.
 

Címkék: december, enyhülés, enyhe, köd, karácsony
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: