Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Folytatódik az egyhangú, szürke idő

Folytatódik az egyhangú, szürke idő

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. december 7. hétfő, 10:16 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A következő napokban továbbra is anticiklon határozza meg hazánk térségének időjárását, így komoly változás nem lesz: marad a párás, borús idő.
 
Kedden borult, párás időre számíthatunk, foltokban sűrű ködfoltok is kialakulhatnak. Bárhol előfordulhat szitálás, ködszitálás, mely csúszóssá teszi az utakat. Fronthatás nem lesz és a légmozgás is gyenge marad. Reggel 1, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Szerdán folytatódik a szürke, nyálkás időjárás: borult lesz az ég, melyből szitálás bárhol, este nyugaton kisebb eső is kialakulhat. A levegő alig mozdul majd. A csúcshőmérséklet 6 fok körül várható.
 
Csütörtökön a Dunántúlon - egy gyenge hidegfront hatására - megélénkül, a Kisalföldön megerősödik az ÉNy-i szél, ezért ott felszakadozhat a ködfelhőzet és előbukkanhat a nap. Keletebbre zárt maradhat a felhőtakaró. A hőmérséklet délután általában 5 fok körül alakul, de nyugaton, ahol kisüt a nap 9-10 fokos enyheség is lehet.
 
Pénteken mérséklődik a szél és visszazáródik a rétegfelhőzet. Újra megjelennek a ködfoltok is. Reggel fagypont körüli értékeket mérhetünk, délután is csak 5 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.
 
Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A ködfelhőzet fölé csapadékot adó felhőzet sodródik, melyből szórványosan valószínű eső, ÉK-en reggel ónos eső is. Kissé enyhül az idő: 7 fok körüli maximumok lehetnek.
 
Vasárnap továbbra is sok felhő lesz felettünk, és lesznek tájak, ahol tartósan megmarad a köd. A szél délnyugatira fordul.
 

Címkék: december, pára, köd
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: