Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Egyre ködösebb, egyre hűvösebb

Egyre ködösebb, egyre hűvösebb

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. november 2. hétfő, 10:11 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Továbbra is egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg hazánk térségének időjárását, így szélcsendes, nyugodt és egyre párásabb időre van kilátás. Komoly csapadék napokig nem lesz.
 
Kedden hajnalban az északnyugati tájakon csak néhol, máshol többfelé képződik köd. A déli órákig a köd nagy része feloszlik és kisüt a nap, de lehetnek ismét tartósabban ködfelhős, párás területek. Kisebb ködszitálás - főleg a reggeli órákban - kialakulhat. Reggel -3 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet, de fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. Délután a napos részeken 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk, de a tartósan párás vidékeken csak 9 fok valószínű. Fronthatás nem lesz. A közlekedés időjárási feltételei reggel rosszak lesznek a köd miatt, később javulnak a látási viszonyok.
 
Szerdától péntekig az éjszakai órákban sokfelé alakul ki sűrű köd, melynek egyre nagyobb része maradhat meg a nappali órákban is. Naposabb részek inkább a Dunántúlon lehetnek. Ködszitálás, a reggeli órákban ónos ködszitálás fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás, szerdán szinte szélcsend lesz. A hőmérséklet reggelente 0 fok körül alakul, délutánonként a derűsebb területeken 10 és 15 fok között várható a csúcsérték, míg a felhős, párás tájakon csak 5-9 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála. 
 
Szombaton a megélénkülő nyugati szél hatására több helyen felszakadozhat a rétegfelhőzet és előbukkanhat a nap. De továbbra is lesznek tartósan borult, ködös tájak. A hőmérsékletben alig lesz változás: a ködös részeken +5, máshol +10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
Vasárnap tovább élénkül, nyugaton már meg is erősödik a nyugati szél, ezért a Dunántúlon előbukkan a nap, de keleten, északkeleten maradhat a párás, felhős időjárás. A napos vidékeken 15-17 fok köré melegedhet a levegő, a párás részeken továbbra is hűvösebb lesz.
 
A folytatásban észak felől erős széllel hideg levegő érkezik el hazánk térségét, majd visszatérhet a tartósan ködös idő.
 

Címkék: fagy, köd, ősz, pára
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: