Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Csendes őszi napok

Csendes őszi napok

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. október 26. hétfő, 09:30 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A következő napokban anticiklon határozza meg hazánk időjárását: folytatódik a csendes őszi időjárás reggeli párafoltokkal, kellemes délutáni napsütéssel.
 
Kedden a Nyugat-Dunántúlon többfelé képződik köd, mely akár tartósan megmaradhat. Ahol megszűnik a párásság, ott tartósan ködfelhős marad a levegő. Ezzel szemben az ország nagy részén csak a reggeli órákban lesznek párafoltok, melyek napközben mindenhol megszűnnek és ragyogóan napos idő várható. Reggel -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, délután 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk - a tartósan ködfelhős nyugati tájakon lesz a hűvösebb. A közlekedés időjárási feltételei általában jók lesznek, de a Nyugat-Dunántúlon (főleg az Alpokalján) sűrű ködfoltok nehezíthetik a közlekedést. Fronthatás nem lesz.
 
Szerdán ismét a nyugati, délnyugati tájakon képződik sűrű köd, mely napközben felszáll, és rétegfelhőzet képződik belőle, így ezeken a tájakon csak kevés esély van napsütésre. Hazánk nagyobbik részén ugyanakkor szép napos időre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. 10-17 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A délkeleti szél többfelé megélénkül. 
 
Csütörtökön délnyugat felől megnövekszik a felhőzet és elszórtan (főleg a Dunántúlon) kisebb eső, záporeső is előfordulhat. A délkeleti szél délutántól északkeletire fordul. Reggel 4, délután 14 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Pénteken és szombaton a hajnali órákban párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Délre a párásság megszűnik és napos, gyengén felhős idő valószínű. Eső továbbra sem lesz. Reggelente 0 és +6, délutánonként 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Vasárnaptól hűvös, de egyre szárazabb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, ezért reggelente megjelenhetnek a gyenge fagyok, és a nappali felmelegedés is gyengül. Sok napsütésre van kilátás, eső napokig nem látszódik.
 

Címkék: ősz, fagy, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: