Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Egyre több napsütés jöhet

Egyre több napsütés jöhet

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. október 19. hétfő, 10:23 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A következő napokban a jelenleg az Atlanti-óceán felett elhelyezkedő hatalmas kiterjedésű anticiklon fokozatosan Közép-Európa térsége felé mozdul el, így az elmúlt időszak szürkesége után egyre több napsütésre van kilátás.
 
Kedden estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel északon többfelé, délen szórványosan várható újabb eső, zápor. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, és a csapadék egyre inkább a keleti országrészre korlátozódik. Délutántól, estétől megkezdődik nyugat felől a felhőzet felszakadozása. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, a nyugati és a középső országrészben viharossá is fokozódhat. Hűvös időnk lesz, a hőmérséklet délután 9 és 13 fok között alakulhat. Reggel még vizes útszakaszokra készülhetünk és estig erős lesz az oldalszél is. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket.
 
Szerdán a nyugati és az északkeleti tájakon változóan felhős lesz az ég, egy-egy zápor is kialakul. A középső tájakon a többórás napsütést délután gomolyfelhők zavarják, de csak elvétve fordulhat elő kisebb csapadék. A csúcshőmérséklet 10 és 15 fok között alakulhat. Az északnyugati szelet még gyakran kísérhetik erős széllökések.
 
Csütörtök reggelre párássá válik a levegő, foltok köd képződik. Napközben a párásság megszűnik és a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből kis eséllyel fordul elő zápor. Reggelre 1 és 6 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála, azaz nagy területen valószínű talajmenti fagy. Délután 13 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Pénteken, nemzeti ünnepünk napján átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és északon, északnyugaton kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. 16-17 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.
 
Szombaton és vasárnap is változóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Reggelente párás lesz a levegő. A hajnali 4-5 fokról 15 fok köré melegszik majd a levegő mindkét nap.
 
Október végére, november elejére fokozatosan gyengülhet a nappali felmelegedés.
 

Címkék: borongós, borult, borús, napsütés, ősz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: