Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szikrázó napsütést hozhat az október

Szikrázó napsütést hozhat az október

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. szeptember 28. hétfő, 10:08 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A következő napokban a jelenleg Magyarországról nyugatra elhelyezkedő anticiklon húzódik hazánk térsége fölé. Ennek hatására egyre szárazabb és egyre melegebb lehet az időjárásunk: simogató napsütéssel köszönthet be az október.
 
Kedden estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Késő délutántól, estétől aztán észak felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Főleg délen lehet elszórtan kisebb eső, záporeső. Az északkeleti szél erős lesz, sőt az ÉK-i tájakon és az Alföldön viharos széllökések is lehetnek. Reggel 10, délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható továbbra is. Az erős oldalszél inthet óvatosabb vezetésre.
 
Szerdán tovább csökken a felhőzet és az ország nagy részén már többórás napsütésre számíthatunk. Délen még elszórtan fordulhat elő zápor. Az északkeleti szelet erős, a Dunától keletre viharos lökések kísérik. Reggel hideg lesz, hiszen általában 5 és 11 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken csak 2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Délután 12-17 fok várható.
 
Csütörtökön az ország nagy részén szikrázó napsütés lesz. Csapadék nem alakul ki. Fokozatosan mérséklődik a szél is. Reggel 1 és 9, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.
Pénteken ragyogóan napos időre van kilátás, eső nélkül. Hűvös lesz a reggel (2-10 fok), de délutánra a sok napsütés hatására 20-22 fok köré melegszik a levegő.
 
Szombaton átmeneti felhősödés zavarhatja a szép októberi napsütést. Eső nem valószínű. A megélénkülő, néhol megerősödő déli széllel egyre melegebb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe. A csúcsérték mindenhol 20 fok felett alakulhat.
 
Vasárnap eleinte folytatódhat a napos időjárás, majd délután erős felhősödés várható és nyugat felől már egy-egy zápor is előfordulhat. Marad a mérsékelten meleg idő.
 
A folytatásban ismét változékonyabb idő esélyes, de nagyobb lehűlés egyelőre nem látszódik, folytatódik az enyhe (15-20 fokos) ősz.
 

Címkék: napsütés, ősz, előrejelzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: