Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Új kezekben a köpönyeg.hu

Új kezekben a köpönyeg.hu

Szerző: mikes | Publikálva: 2015. augusztus 17. hétfő, 17:27 | Módosítva: több mint 3 éve

A köpönyeg.hu, az ország egyik legnépszerűbb, meteorológiai adatokat szolgáltató weboldala hamarosan a VS.hu portálon keresztül is elérhető lesz. Az Arkon Zrt. – a tavaly megkezdett portfolió-egységesítés keretében – 2015 júliusában adta el az oldalt a VS.hu tulajdonosának.

Az ingatlan.com 2014 elején kezdte meg portfóliójának átalakítását. Az első lépés a Kelet-Magyarországon domináns ingatlanhirdetési portál, a toplak.hu felvásárlása volt. Ezzel az ingatlan.com országosan piacvezető lakóingatlan portál lett. A második lépés idén januárban a kereskedelmi ingatlanok piacát vezető iroda.hu csoport felvásárlása volt, amivel az ingatlan.com a lakóingatlan-szektor után immár a teljes ingatlankeresési szektor piacvezetője lett. Idén júniusban pedig a BankRáció.hu megvásárlásával a jelzáloghitel-piacra is belépett a cég.

 

Mészáros Dávid, az Arkon-csoport tulajdonosa a változásokkal kapcsolatban így fogalmazott: „Az utóbbi években világossá vált, hogy Magyarországon csak egyetlen világszínvonalú ingatlanhirdetési portál tud működni, mert ennyit tesz lehetővé a hazai piac bevétele. Ennek a piacnak az ingatlan.com mindig is az egyik legerősebb szereplője volt. Ezért arra törekedtünk, hogy ez az “egyetlen” portál mi legyünk. Gondosan előkészítettük a tavalyi és idei felvásárlásokat, amiknek a legfőbb célja a portfóliónk tisztítása és a hatékonyságunk növelése. Ezt a célt szolgálja a több mint 30 bank hitelajánlatát összehasonlító BankRáció megvásárlása is. A szakportál segítségével, a megfelelő hitel kiválasztásával a lakáskeresők akár milliós összeget is megtakaríthatnak.”

 

A portfolió-egységesítési stratégia részeként az Arkon Zrt. júliusban értékesítette az eddig tulajdonában álló köpönyeg.hu-t, amely az egyik legnépszerűbb hazai meteorológiai adatokat szolgáltató portál. Az oldal Krausz Miklós 2003-ban született ötletén alapul. A meteorológia iránt szenvedélyesen érdeklődő szakember rendszerén nyugvó köpönyeg.hu azzal szerzett népszerűséget, hogy elsőként szolgáltatott a nagyközönség számára is elérhető, közérthető adatokat, köztük 15 napos időjárás-előrejelzést is. A korábban megszokotthoz képest hosszabb távú és megbízható előrejelzés hamar az internetezők kedvencévé vált, hiszen lényegesen megkönnyítette számukra a szabadidős programok tervezését, belföldön és külföldön egyaránt.

 

Az új tulajdonos célja, hogy egyre többen jussanak hozzá megbízható időjárás-előrejelzéshez. „A VS.hu egyre bővülő hír- és magazin jellegű tartalmainak körébe jól illeszkedik a köpönyeg.hu által nyújtott szolgáltatás” – mondta el Szilágyi Dániel, a portál ügyvezetője. Hozzátette: „A VS.hu pozíciója ezzel az akvizícióval tovább erősödik majd. A 2013 végén indult portál látogatottságának növekedését a tartalmi kínálat folyamatos bővülésével és további felvásárlásokkal is gyorsítani kívánjuk.”

 


Címkék: média, Köpönyeghu, VShu
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?