Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hétvége: vitaminbomba

Hétvége: vitaminbomba

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. január 28. péntek, 09:00 | Módosítva: több mint 7 és fél éve

Let the sunshine...Let the sunshine...Erre a hétvégére mindenki lemondhat a téli depresszióról, hiszen a sok-sok borongós nap után, a napsütés lesz főszerepben, pótolhatjuk vitamin-szükségletünket és a sport sem maradhat ki a programból...

Vége nem csak a szürke hétköznapoknak, hanem a szürke napoknak is, hiszen mától több napon keresztül alig lesz felhő felettünk, csapadék nem alakul ki és élvezhetjük a napsütés jótékony hatását. Jelenleg nyugaton még vannak felhősebb területek, napközben azonban itt is mindenütt csökken a felhőzet és kisüt a nap. Szombaton és vasárnap sem lesz másként: a reggeli órákban főleg a vastag hóval borított északkeleti megyékben képződhet zúzmarás köd, mely azonban várhatóan mindenütt feloszlik napközben.

Irány a jég!Irány a jég!Nem véletlen a téli időszakra jellemző nyomott hangulat, ilyenkor a szervezetünk D-vitamin szintje a felére csökken, és ez bizony a napsütés hiányának köszönhető. A hétvége tehát egy remek alkalom arra, hogy feltöltődjünk, és testünk páncélzatát, az immunrendszerünket megerősítsük.

Hétfői - a fahéjas teával melegen ajánlott - cikkünkben említést tettünk a hétvégi korcsolyázás esélyeiről. Nos, Siófokon forró teával (lehet, hogy fahéjas?!) várják a téli Balaton szerelmeseit, hiszen a Balaton Parti Kft. kereskedelmi vezetőjétől megtudtuk, hogy a kijelölt jégpályákon egész hétvégén lehet korizni, csúszkálni. A jég biztonságos, 14-19cm vastagságú. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy kihasználjuk a napsütést és még az izmainkat is kényeztessük. Keszthelyen sajnos nem ilyen jó a helyzet, a Keszthelyi Városüzemeltető Kft tájékoztatója szerint az öböl közepén a jég mindössze 7-8 cm vastagságú, a part közelében pedig még be sem fagyott. És ne felejtsük el: korcsolyázni csak a hatóságilag kijelölt helyeken szabad!

És ami a folytatást illeti: a következő napokban marad a fagyos időjárás, a reggelek nagyon hidegek lesznek, főleg északkeleten -15 fok körüli farkasordító cidri lehet, és nappal is fagypont körüli értékekre van kilátás - így nagy eséllyel a jövő héten is lehet korizni az Aranyparton...


Címkék: napsütés, D-vitamin, napozás, jég, korcsolya, Siófok, Keszthely
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?