Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Magyarország 600 méter magasból (videó)

Magyarország 600 méter magasból (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. június 16. hétfő, 10:20 | Módosítva: több mint 4 éve

Magyar Balázs olvasónktól fantasztikus felvételeket kaptunk, melyeket 600 méter magasból készített. Íme az összefoglalója:

"Május 25-én kora délután már várt minket a gödöllői reptéren kedvenc kis kék-fehér Cessna 172-es típusú gépünk, hogy elrepítsen bennünket megnézni, milyen az élet 600 m magasból.

Három barátommal mentünk, először együtt megterveztünk az útvonalunkat, amit felszállás előtt gyorsan leadtam telefonon a Hungarocontrolnak. Megtankolás, és a repülő átvizsgálása után már emelkedtünk is a füves pályáról, hogy aztán 3 percen belül olyan szemszögből lássuk Magyarország jellegzetes tájait, ahonnan az autók apró színes hangyáknak, a szántóföldek pedig hatalmas színes takarónak tűnnek.

Elhagyva Veresegyházát és Vácot, percek múlva már a visegrádi vár felett keringtünk, ahol a lelkes kirándulók integetését viszonoztuk egy kis szárnybillegtetéssel. Ezután következett a Dunakanyar, majd Esztergom, ahol ügyelni kellett, hogy a Duna felezővonalán túl ne nagyon kószáljunk, mert hát szépek azok a szlovák vadászgépek, de ha 50 méterre jelennek meg tőled egy rakétával az alján, az már nem annyira vidám. A Bazilikára viszont nem is tudok olyan szót, ami hitelesen visszaadná, hogy mennyire baromi jól néz ki fentről. Tényleg nagyon szuper! 10 perc múlva már Budapest felett voltunk, ahol először mindenkinek a gép padlójáról kellett felszedni az állát. Ha Esztergomra nem tudtam megfelelő hangulatszót, Budapestre már több szóból álló kifejezést is lehetetlen találni, egyszerűen lenyűgöző! A kanyargó Duna a hidakkal, egyik oldalon a Parlamenttel, másikon a Gellért heggyel pont olyan, mintha egy képeslapból léptünk volna ki.

Ezután Dunakeszi érintésével vissza is értünk Gödöllőre egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagodva. Tavaly nyáron szereztem meg a PPL-t, vagyis a repülőjogsit. Azóta már 80 repült órát gyűjtöttem több, mint 200 felszállással, és még most is életreszóló élményekkel térek vissza minden egyes repülésről. Még több sztori és kép a nemrég indult blogomban található."


Címkék: repülés, táj
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: