Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orkán jön heves esőzéssel!

Orkán jön heves esőzéssel!

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. május 12. hétfő, 12:44 | Módosítva: több mint 4 éve

100-120km/h-s széllökések, rengeteg eső várható szerdától!

Szerdától - ahogyan múlt héten már jeleztük - mediterrán ciklon (az Yvette ciklon) éri el hazánk térségét délkelet felől, melynek hatására kiterjedt esőzés kezdődik. 

Csütörtökön lesz a legrosszabb idő: ekkor országszerte vízszintesen zuhoghat az eső, több helyen 30-50mm-nyi csapadék (egy havi) eshet. Az északi szél nagy területen viharossá fokozódik, sőt nyugaton orkán erejűvé erősödik. (A mellékelt térképen jelöltük a várható legerősebb széllökés mértékét csütörtökön.) A tartósan szeles, esős tájakon a legmelegebb délutáni órákban csak 5-6 fok várható. 

Pénteken további esőzés, viharos szél várható. Javulás csak a hétvégétől kezdődik. Összességében szombat estig több helyen 60-100mm-nyi eső várható. 

Várhatóan komoly károkat fog okozni a szélvihar és az óriási esőzés, így amennyire lehet készüljünk fel rá: helyezzük biztonságos helyre értékeinket és számoljunk azzal, hogy több helyen be kell majd fűteni! Előrejelzésünk folyamatosan frissül>>>


Címkék: vihar, viharciklon, esőzés, extrém, csapadék, ciklon
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: