Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: nincs fronthatás

Orvosmeteorológia: nincs fronthatás

Szerző: Nóri | Publikálva: 2014. április 28. hétfő, 11:56 | Módosítva: több mint 4 éve

Fotó: Szabó ÁgiFotó: Szabó ÁgiA napokban nem kell tartani markáns meteorológiai fronthatástól. Néhány dologra azonban így is ügyelnünk kell.

Ma a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északon, valamint nyugaton zápor, zivatar is előfordulhat. Nagyon kellemesen meleg időre számíthatunk, 21-25 fok közötti értékekkel.

Kedden is sokat süt majd a nap, emellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből elszórtan jöhet létre zápor, zivatar. Marad a 22 fok körüli tavaszi meleg, és egyik nap se lesz fronthatás.

A levegő pollentartalma azonban növekszik, és egyre több allargén növény kezd virágozni. Május elején veszi kezdetét többekközt az útifűfélék, a pázsitfűfélék, és az akác főszezonja, a fűzfa, nyírfa, kőris, tölgyfa, gyertyán és platán főszezonja pedig folytatódik.

Az allergiás tüneteket hatékonyan enyhíti a csalán, aminek gyulladásgátló hatása van, és antihisztamint tartalmaz, továbbá a páfrányfenyő, ami gátolja az allergén vegyületek működését. Érdemes kipróbálni még a lándzsás útifűből, és kakukkfűből készített teakeveréket is!

A levegő minősége jó, a szálló por, és a nitrogén-dioxid szintje enyhén emelkedett. Érdemes és ajánlott a szabad levegőn és a napon tartózkodni, kiránduljunk, sportoljunk! Nem csak keringésünkre, hanem hangulatunkra is kiváló hatással lesz!

Közlekedést nehezítő időjárási tényező nem áll fenn.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, allergia, pollen
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: