Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: mi lesz húsvétkor?

Orvosmeteorológia: mi lesz húsvétkor?

Szerző: Nóri | Publikálva: 2014. április 17. csütörtök, 18:27 | Módosítva: több mint 4 éve

Az ünnepek előtt és alatt is ugyanolyan típusú fronthatással kell számolnunk. Hogy milyennel? Lássuk a részleteket!

Holnap napos, gyengén felhős idő várható, csak estefelé keleten fordulhat elő egy-egy zápor. 20 fok körüli kellemes hőmérséklet lesz. Szombaton eleinte kevés felhő lesz felettünk, majd kelet felől beborul az ég és egyre többfelé kezdődik esőzés.

Húsvét vasárnap eleinte sokfelé valószínű eső, helyenként komoly mennyiségben. Később csökken a felhőzet, de záporok továbbra is kialakulnak. Húsvét hétfőn eleinte csökken, majd délután újra erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel gyenge eső, délután záporok, zivatarok fordulnak elő. Az elkövetkezendő napokban végig kettős fronthatás lesz.

A kettősfronti hatás mindkét frontra érzékenyek táborában okoz humánmeteorológiai panaszokat. A legjellemzőbb tünetek között a fejfájás, a gyulladásos tünetek felerősödése, a görcsös panaszok, és a mozgásszervi fájdalmak szerepelnek, de a változás okozta panaszokat egy egészséges szervezet is megérezheti.

Az időjárásra való érzékenységet csökkenteni lehet az immunrendszerünk erősítésével, ezen felül rengeteget számít a helyes táplálkozás, és a rendszeres mozgás. A legjobban a kardio edzések segíthetnek, az ilyen típusú mozgásforma szinte mindenkinek ajánlott.

Táplálkozásunk minőségére különösen ügyeljünk az ünnepek alatt, próbáljuk elkerülni a túlevés állapotát!

Az elmúlt napok viharos erejű légmozgása kitisztította a levegőt a felgyülemlett szennyezőanyagoktól és a pollenektől, így a levegő minősége jó. Nagy mértékű romlás nem várható.

Közlekedés során a frontérzékenyek arra figyeljenek, hogy a reakcióidő nőhet, a reflexek tompulhatnak. Vezessünk óvatosan!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, húsvét
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: