Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Nem tágít a tél...

Nem tágít a tél...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. január 24. hétfő, 09:00 | Módosítva: több mint 7 és fél éve

Munkácsi János képe TihanybólMunkácsi János képe TihanybólMúlt hét szerdai cikkünkben erre a hétre kemény hideget jeleztünk és forró, fahéjas teát ajánlottunk. Hát volt benne valami…

A héten ugyanis folytatódik az igazi januári tél: már kedd délutántól egészen a hétvégéig borongós időjárásra van kilátás, és többször, több alkalommal várható havazás, hózápor. Kedden és szerdán főleg az északi, északkeleti tájakon élő télimádók ujjonghatnak, hiszen főleg ezeken a területeken hullhat néhány cm-es hó. A hét második felében aztán nagyobb valószínűséggel a délnyugati megyékben öltözhet fehérbe a táj.

A hőmérsékleteket tekintve is kissé összetett a helyzet: a hét nagy részében a délnyugati tájak lehetnek enyhébbek, e tájakon például szerdán +5 fokos „meleg” is előfordulhat, így ekkor néhol havas eső is kialakulhat. Az ország más tájain fagypont körül, illetve az alatt maradhat a csúcsérték. Az éjszakák nagyon hidegnek ígérkeznek, főleg a hóval borított tájakon lehet -10 fok alatti zord idő.

Sokan kérdezik, hogy vajon lehet-e a héten újra korcsolyázni a Balatonon. Nos, a következő napokban a Balatonnál is hideg téli időre számíthatunk, ám a nappali órákban fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet, így vastag, biztonságos jég kicsi eséllyel alakulhat ki. Ha azonban a hétvégére várható lehűlés folytatódik, újra élezhetjük a korikat…


Címkék: tél, hideg, havazás, hózápor, korcsolya, Balaton
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: